Trouwringen en sieraden in Veldhoven

Aanbieders

Asset 5
 • Trouwringen

  Trouwringen zijn er in een breed scala aan stijlen, ontwerpen en prijsklassen. Bedenk voordat je op zoek gaat naar trouwringen van welk metaal (geel-, rood- of witgoud, platina) de ringen moeten zijn, hoe het oppervlak moet worden ontworpen (glanzend, mat, gehamerd of gezandstraald), welke gravure er in moet en natuurlijk kunnen er nog diverse edelstenen zoals briljanten diamanten en meer in verwerkt worden. Ga wel voor kwaliteit daar een trouwring wel 50 jaar mee kan gaan. Denk ook na over hoe breed je de jullie ringen wilt hebben en hoe kras vast ze moeten zijn. Namelijk Hoe hoger het goudgehalte, hoe zachter en krasgevoeliger de ringen zijn!

  Als je niet helemaal zeker weet hoe je persoonlijke droom trouwringen eruit moeten zien, laat je dan inspireren bij een van de juweliers of goudsmeden in Veldhoven en omgeving.

  Kijk voordat u een afspraak maakt met een juwelier rond in catalogi, op internet en in de etalages om te zien welke trouwringen je misschien leuk vindt. Je kunt ook zoeken op bekende merknamen van trouwringen zoals

  Aller Spanninga, Cardillac, Collection Ruesch, Eclat, Edeldesign, Gerstne of Saint Maurice

  Begin 3-4 maanden voor je trouwdatum met zoeken. Zo heb je genoeg tijd voor maatwijzigingen, graveren of custom-made producten.

  Belangrijk : zorg ervoor dat je handen warm zijn wanneer je ze past. Anders kies je jullie ring misschien te strak.

 • Trouwringen dragen

  Volgens geleerden, lees wikipedia, wordt de trouwring gedragen als teken voor de huwelijkstrouw. Het feit dat een ring geen begin en einde heeft, symboliseert de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw.

  “Het was lang gebruikelijk dat iedereen de trouwring om de ringvinger van de linkerhand droeg. De ringvinger stond volgens het oude volksgeloof in verbinding met het hart en zo is dit gebruik ontstaan; de linkerhand ligt dichter bij het hart. Tijdens de reformatie is er echter een verschil ontstaan tussen protestanten en rooms-katholieken. Volgens dr. Stefaan Top, docent volkskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, was de trouwring aan de rechterhand een herkenningsteken voor protestanten. Rooms-katholieken droegen de ring altijd links.

  Een gebruik van weduwen en weduwnaren is om de ring van de overleden huwelijkspartner achter de eigen trouwring te dragen” (bron: wikipedia).

 • Wil je meer weten over het adverteren op Trouwen in Veldhoven in de trouwringen en sieraden categorie vul dan onderstaande formulier in

  [gravityform id="1" title="false" description="false"]

  Kijk voor meer info en prijzen van Trouwen in Veldhoven op de adverteren pagina. En zet je naam op de trouwringen en sieraden pagina.

Scroll naar boven