Alle info van de gemeente

Gaan jullie trouwen, dan kun je deze dag helemaal naar eigen wens invullen. Ieder op z’n eigen manier. Eén ding is echter voor iedereen gelijk. Wil je namelijk een huwelijk of partnerschap sluiten, dan moet je dit vooraf melden bij de gemeente. Je hoeft niet eens in Veldhoven te wonen om er te kunnen trouwen of een partnerschap te laten registreren. Iedereen is welkom! Binnen de gemeente zijn er 2 vaste trouwlocaties, het Gemeentehuis en Museum ’t Oude Slot. Maar feitelijk mag je in Veldhoven bijna op elke locatie trouwen.  Hiervoor gelden wel enkele spelregels.

Trouwen of geregistreerd partnerschap

Elkaar het ja-woord geven in Veldhoven. Of u nu trouwt of uw partnerschap laat registreren, u kunt kiezen uit verschillende locaties en mogelijkheden.

Regelen

Wilt u in Veldhoven trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Veldhoven via telefoonnummer 14 040, voor:

  • het vastleggen van de huwelijks- of geregistreerd partnerschapsdatum
  • het maken van een afspraak voor het doen van de ‘melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap’ (zo’n melding heette voorheen ‘aangifte’ of ‘ondertrouw’). Deze afspraak vindt plaats in het gemeentehuis in Veldhoven.
Scroll naar boven