Plannen en begroten

De mooiste dag van jullie leven, hoe plan je die en hoe zorg je dat je binnen je budget blijft? Plannen en begroten is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van jullie huwelijksdag. Lees hier waar je allemaal aan moet en kunt denken zodat jullie bruiloft in Veldhoven onvergetelijk wordt.

Prijs

LocatiePrijs maandag tot en met vrijdagPrijs zaterdagOpmerkingen
Gemeentehuis Trouwzaal€ 330,-€ 540,-
Gemeentehuis Trouwzaal, zonder ceremonie€ 130,-n.v.tAlleen op maandagmorgen 09.30-12.00 uur. Zonder toespraken / voorgesprek / muziek
Gemeentehuis spreekkamerGratisn.v.talleen op maandagochtend om 9,00 uur en om 9.15 uur. Voorwaarde is dat een van beide partners ingezetene is in Veldhoven
Museum ‘t Oude Slot€ 580,-€ 840,-
Trouwboekje en aktePrijs
Trouwboekje, kunststof€ 48,30
Trouwboekje, leder€ 69,75
Trouwboekje, kunststof gekalligrafeerd € 61,30
Trouwboekje, leder gekalligrafeerd€ 82,75
Huwelijksakte€ 14,-

Wet beperkte gemeenschap van goederen

Per 1 januari 2018 zijn de regels veranderd rondom de gemeenschap van goederen bij het aangaan van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. De gemeenschap van goederen is nu een beperkte gemeenschap van goederen.

Dit betekent dat alleen het vermogen (bezittingen en schulden) dat de echtgenoten vanaf trouwdatum opbouwen en het vermogen dat ze voor de trouwdatum gezamenlijk hadden valt onder de gemeenschap van goederen als ze getrouwd zijn.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.rijksoverheid.nl en dan zoeken onder “op welke manieren kan ik trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten”.
 

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

Wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw partnerschap omzetten in een huwelijk. Neem voor meer informatie en het maken van een afspraak telefonisch contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 040.

Bekijk ook

Scroll naar boven