Je kunt pas trouwen in de kerk als je voor de wet bent getrouwd. Pas na jullie jawoord voor de ambtenaar van de Burgerlijke Stand komt het kerkelijk huwelijk. Voor veel gelovigen is trouwen voor de kerk een aanvullende plechtigheid. Voor de katholieke kerk is dat niet zo. De wet staat los van het huwelijk dat je voor de kerk sluit. Als je voor de katholieke kerk trouwt heb je een huwelijksformulier nodig waaruit blijkt dat je niet eerder voor de kerk getrouwd bent. Ben je al wel eerder getrouwd geweest, dan moet het eerste huwelijk ‘nietig’ verklaard worden. Dat zoveel betekent als dat dat huwelijk nooit heeft bestaan. De kerk ziet een huwelijk namelijk als voor altijd.
Trouwen in de kerk? Een zeer speciale dag, de trouwdag. Feest ten top!
Trouwen voor de kerk is een bijzondere stap, waarbij God de eerste Getuige is van het ja-woord van man en vrouw.
Het voornemen om te gaan trouwen kent een kernmoment in het huwelijksaanzoek. Trouwen voor de Kerk is een buitengewoon mooie stap als bevestiging van je trouwe liefde voor elkaar in Christus’ Naam. Wat betekent het eigenlijk? Waar gaat het over? In een traject van minimaal vijf bijeenkomsten vindt de voorbereiding plaats
Een lid van het pastoraal team en een jong echtpaar geven gezamenlijk met de aanstaande huwelijksparen vorm en inhoud aan de huwelijksvoorbereiding. Er zijn drie gezamenlijke bijeenkomsten verdeeld over het jaar. Daarnaast is er één persoonlijk intakegesprek en een afsluitend gesprek met de priester die het huwelijk inzegent. Een buitengewoon boeiend traject! Meld je wel tijdig aan!!
U kunt zich voor het huwelijk aanmelden bij:
parochiecentrum Christus Koning
Kapelstraat Zuid 18,
tel. (040) 253 22 31 of via info@christuskoning.nl
Tarieven huwelijk en jubileum (2018)
Huwelijksviering € 360,00
Jubileumviering € 270,00
Een eucharistieviering samenstellen voor huwelijk of jubileum.
Op de website van www.bewustkatholiek.nl vindt u een filmpje over het sacrament van de eucharistie.
Jullie willen gaan trouwen.
Misschien denken jullie ook wel aan een viering in de kerk, maar hebben jullie aarzelingen over wat en hoe of zitten jullie met veel vragen. Of misschien denken jullie er heel verschillend over. De één wil heel graag in de kerk trouwen, de ander liever niet of misschien wel helemaal niet. De dominee van de Immanuelkerk denk daarin dan met jullie mee.
Er zijn veel mogelijkheden om de viering van een huwelijk in de kerk gestalte te geven.
Dit aanbod geldt ook voor mensen van hetzelfde geslacht die hun relatie willen laten inzegenen.
Ook mensen die geen lid zijn van de kerk kunnen ten allen tijde contact opnemen. In overleg wordt bekeken of en hoe ze jullie van dienst kunnen zijn op jullie trouwdag.